FIFA2005 - Az első online mérkőzés
2015. január 13. írta: Gabu

FIFA2005 - Az első online mérkőzés

road.jpg
Előrebocsájtom, hogy ennyi idő távlatából elég nehéz pontosan, minden részletre,személyre, történésre visszaemlékezni, azonban vannak olyan sarkalatos pontok, amikre még ilyen hosszú idő után is kristálytisztán emlékszek, azt hiszem azért, mert hatalmas szerepük volt abban, hogy pályafutásom úgy alakult ahogy. Ezeknek fontosságára csak utólag visszatekintve jöttem rá.

Az egyik ilyen pillanat, rögtön az első találkozás a játékkal amikor az első online, ember elleni mérkőzésemet próbáltam lejátszani. Akkoriban nem voltak hivatalos online szerverek, így a mérkőzések Direct IP-n keresztül mentek, ami annyit jelentett, hogy az egyik játékos hostolt egy mérkőzést, míg a másik, beírva a hostoló IP címét rákapcsolódott, így a kapcsolódás után a két játékos egyből a csapatválasztó menüben találta magát. Egy másik osztálytársam, aki jelenleg is jó barátom, Pammeroli is megvette a tört verziót, így vele játszottam első online mérkőzésem. A lényeg, hogy majdnem 5 perc után otthagytuk az egészet, hogy ez nekünk nem megy, ugyanis valamelyikünk az IP cím után írt egy "pontot" így nem jöhetett össze a kapcsolódás. Sokadik próbálkozásra aztán véletlenül a játékba találtunk magunkat és onnantól nem volt megállás :)

dip.jpg

Akkoriban nem volt Facebook, volt viszont IRC Chat és MSN. Gyakorlatilag a mIRC #fifa.hu szobája volt az ahol akkoriban a játékosok feljártak, ellenfelet kerestek és klánokba tömörültek. Ha jól emlékszek akkoriban a FIFAHUNGARY közösségi oldala volt, ami külön ligákat szervezett, illetve terelgette az embereket a csapatban való játék felé, illetve az aktív IRC-en való jelenlétre. Mi is így találtuk meg az IRC-es fifa közösséget. Találtam is egy-két retró cikket.


- FH Liga - 
- mIRC letöltő link - 


Felcsatlakozva jobb oldalt kilistázva, az éppen mIRC-en online embereket, emlékszek furcsa "@" és "+v"-vel rendelkező emberekre(mint kiderült később, ez különböző jogosultságokat jelentett) illetve nicknevek előtti különböző klánprefixekre. Amikre emlékszek: HoH(Hools of Hungary), TcG(Team of Cyber Gamers), xDk(Extremely Demented Kids), AoH(Allstars of Hungary), N(Nobilis), fanatiC(később TaT,myRevenge, KD-Gaming,Diamondz, ancients nekik nagyon sok nevük volt az idők során), GoP(ők lehet csak később alakultak) és WotB(Wizards of the Ball). Utóbbinak iszonyatosan nagy szerepe volt pályafutásom sikerességében, majd később megtudjátok miért is. Emlékszek olyan nicknevekre, mint LordHappy, HooK, babyface, CFC, Apollo, Dekorum, Camoranesi, qwertino, Killermike, ute21, Capirossi, svl,  fecosrac, ColMoss,ReDw1nG, Popec, mokosg, Dorado, Salvatore, R3serv3d, LAS, Szumi, Foolkiller, Fulmination, Bubus, bobibubi, SopronBoy, szenes...Voltak rengetegen, hiszen akkoriban egy időben nagyjából 100-120 játékos volt online egy időben a mIRC-en, mindenféle klánból profik és amatőrök egyaránt. (Akit kihagytam sry, ha magára ismer valaki, hogy már akkor része volt ennek a közösségnek, mindenképp írjon kommentet!) Azt gondolom akik hozzám hasonlóan régi motorosok tudják kikről beszélek.

Kis idő után az is kiderült, hogy az IRC-en online játékosok azon túl, hogy barátságos meccseket keresnek az Electronic Sports League(ESL) magyar és nemzetközi ligájában versenyeznek egymással különféle 1on1 és 5on5 klánbajnokságokba. A klánok pedig hivatalos formában az ottani rendszerben ugyanúgy léteznek, mint IRC-en. 

Képzeljétek el, lelkes amatőrként 13 évesen belecsöppentem ebbe az egészbe természetesen az első reakcióm az volt, hogy én is tartozni akarok valamelyik klánba! Nekem is kell egy csapat, akikkel együtt gyakorolhatok. Az első klánom, ahova csatlakoztam és ahol be is fejeztem profi pályafutásom a Wizards of the Ball(WotB) volt amit 2003-ban fecosrác, gator és Popec alapított, melyből fecó volt az aki végig kitartott a csapat mellett, gyakorlatilag neki köszönhető, hogy én akkor kisebb-nagyobb kilengések mellett ugyan, de megtaláltam a helyem. Nagyjából 2005 tavaszánál járunk. Az első évem a játékkal nem hozott túl sok sikert, viszont sikerült egy olyan környezetbe bekerülnöm, ami 100%-ban támogató volt a céljaimban és lehetőségem nyílt olyan hozzám hasonló tehetséges játékosokkal együtt gyakorolnom nap, mint nap akik hihetetlen módon hozzájárultak ahhoz, hogy tehetségem kibontakozhasson. A következő bejegyzésben ennek a csapatnak a fontosságáról és támogató szerepéről, illetve a 2005-ös FIFA-ról és a magyar WCG történéseiről lesz szó.

A bejegyzés trackback címe:

https://gabu.blog.hu/api/trackback/id/tr597057939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása