Válogatott megmérettetés, irány Lipcse!
2020. április 15. írta: Gabu

Válogatott megmérettetés, irány Lipcse!

Lassan 5 éve nem írtam bejegyzést…Ha kronológiai sorrendben szeretném megírni az összes fontosabb mérföldkövet, állomást akkor sorrendiségében még mindig csak 2006-ot írunk. Van az úgy, hogy az ember fejében régóta dédelgetett tervek (esetemben, hogy dokumentálom azt, hogy mi történt/törnénik velem az esport világában) egyszerűen nagyon mélyre kerülnek, de mégis, mint kis gondolatmorzsák megmaradnak és időről-időre emlékeztetnek minket, hogy ezzel nekünk még dolgunk lesz. Egyszer majd ezeket a morzsákat bizony össze kell szednünk és ismét neki kell álnunk sütni. Tehát, fogjuk a lapátot, kenyér be a sütőbe és..2006-ot írunk, 15 évesen a 2. nemzetközi FIFA versenyemre az ESL által szervezett European Nations Championship-re készülök a magyar 5on5 FIFA válogatott színeiben.

kep_058.jpg( Az offline keret tagjai balról-jobbra: ReDw1nG, Adinho, Sopi, Fulmination, mokosg, Wodka, Gabu)

Akkoriban a mostaniakhoz képest egy teljesen más rendszerben zajlottak az 5vs5 elleni párosítások. Nem volt még se Pro Clubs, sem Ultimate Team, csak a normál 1vs1 normál játékmód létezett. Egy válogatott kezdőcsapatát 5 játékos alkotta, ezt az 5 játékost sorsolták össze, az ellenfél 5 játékosával, így öt külön párosítás jött létre. Ezek a párosítások kétszer játszottak egymás ellen, és meccsenként 2 pontot gyűjthettek a válogatottnak, tehát egy játékos a maximum megszerezhető 20 pontból, összesen 4-et gyűjthetett saját csapatának. Ez a típusú rendszer a játékosok egyéni képességei alapján hasonlította össze a válogatottak erősségét. 

Annak idején a magyar FIFA közösség, egyéni tehetségek alapján a valaha volt legerősebb gárdát tudta felvonultatni, amit 5-7 olyan játékos alkotott akik bármikor felvették a kesztyűt Európa legjobbjaival. Természetesen most is vannak kiemelkedő válogatott és egyéni eredmények, sőt utóbbiban valószínű az esport fejlődése végett jóval nehezebb helytállni, de azt gondolom, ha a régi idők TOP magyar fifásait összeeresztenénk a régi és új fifákban az aktuálisan legjobbakkal, akkor mégiscsak az oldtimer játékosok kerekednének felül. Ki tudja, lehet csak elfogult vagyok...A lényeg, hogy egy igazán friss csapat nagy menetelése kezdődött, mely egészen a 2006 nyarán, Lipcsében megrendezésre került Games Convention-ig tartott. 

enc2.PNGAz asztal bal szélétől: ReDw1nG, Sopi, Gabu, mokosg 

Az online selejtezőktől a kijutásig!

A részeredmények felkutatásban nagy segítségemre votl a FIFAHungary hírarchívuma, 15 év távlatából is nagy köszönet az akkori szerkesztőknek akik ezt akkor megírták! A verseny csoportkörrel indult, ahol a 20 induló országot faragták le 10-re. Itt Hollandiát, Törökországot és Romániát  tudtuk legyőzni, tehát továbbjutottunk. Ezután a 10 megmaradt csapatot ismét 2db ötös csoportra osztották majd, ahonnan a két első helyezett direktbe kvalifikált az offline döntőre, míg a 2. és 3. helyezettek keresztbejátszottak a másik csoport 2. és 3. helyezettjével, így és a győztesek szintén utazhattak.

  • Hungary [14:06] Netherlands (ENC Groupstage 1 - Group D)
  • Hungary [11:09] Turkey (ENC Groupstage 1 - Group D)
  • Hungary [12:08] Romania (ENC Groupstage 1 - Group D)

A 2. csoportkörös szakaszban Belgiumot és Portugáliát tudtuk legyőzni, míg az oroszok és a németek kifogtak rajtunk azonban ez a teljesítmény is a továbbjutást jelentette. A nosztalgia legfelső fokát jelenti számomra, hogy a részeredményeket sikerült felkutatnom, ezt a komment szekcióba el is mentettem az utókor utáni kornak.

  • Hungary [13:07] Belgium (ENC Groupstage 2 - Group B)
  • Hungary [11:09] Portugal (ENC Groupstage 2 - Group B)
  • Hungary [08:12] Russia (ENC Groupstage 2 - Group B)
  • Hungary [09:11] Germany (ENC Groupstage 2 - Group B)

A továbbjutásért Svájc válogatottjával mérkőztünk meg, akiket legyőztünk, így a magyar FIFA válogatott kvalifikálta magát a 7500 € összdíjazású offline döntőre. Másodszor hangzott el a számból az „Anyu megyek Németországba versenyezni”.

ENC FIFA 06 Relegation // Switzerland vs. Hungary [07:13] // HoRRor - Gabu 1:4 0:1 // StUd1 - Redwing 1:3 0:2 // Janthana - mokosg 4:3 3:2 // miro de niro - Adinho 0:1 0:0 // Dav1D - SopronBoy 2:5 4:1 | ID "4085787")

Irány Lipcse, felcsendül a magyar himnusz!

Az egész versenyből túlságosan sokmindenre nem emlékszek, azonban a képek kicsit visszahozzák azokat az érzéseket, amiken akkor átmentem. Akkoriban, talán a tapasztalanságból adódóan nem éreztem nyomást magamon, sem pedig elvárást a teljesítéssel kapcsolatban, tekintve, hogy fogalmunk sem volt róla, hova helyezzük magunkat. A versenyzésnek egy olyan tiszta formája volt ez, amit csak igazán kevés alkalommal tudtam elérni. 

Megközelítőleg 500-1000 ember nézte a mérkőzést helyszínen, míg a többi 4 párosítás a háttérben versenyzett. A bemutató ceremónián lejátszották a magyar himnuszt, majd elkezdődtek a mérkőzések. A mezőnyt melletünk Lengyelország, Oroszország, Németország  alkotta ahol azért a levegőben benne volt, hogy a németek a favoritok, de a többi pozíció főleg a 4 csapatos alsó-felső ágas rendszernek köszönhetően viszonylag nyílt volt. Győzelemmel kezdünk a Lengyelek ellen, ami szerintem minket legalább annyira meglepett, mint őket.

Hungary vs Poland [12:8] Fulmination 1:0 3:4 KarteKpL  // mokosg 3:1 3:3 hom3r  // Adinho 2:1 3:4 belucius  // Gabu 2:2 2:1 Czester  // Redwing 3:4 3:1 Pio

Ezután a felsőági döntőben a németek ellen kikaptunk, majd az oroszokat alsóágon legyőztük, így a legvégén Németország válogatottjával mérkőzhettünk meg az Európa-bajnokság döntőjében.

Eredményhirdetés:

Ugyan eléggé lezakóztunk a döntőben, örömfoci volt ez akkoriban. Büszkén álltunk fel a színpadra és éljeneztük a német válogatottat percekig a színpadon. Megérdemelték, az akkoriban már az SK-Gaming színeiben játszó Styla/Hero ikerpár nagyon vitte a hátán csapatot. 2000 € -t nyertünk, ami akkoriban elosztva szép kis zsebpénz volt.

Megtapsoltak, mi pedig leballagtunk, hogy végre megkezdhessük a következő szériával a versenyzést és újból felkészülten várhassuk azt az 1-2 versenyt, ami megrendezésre kerül az évben. Őrültség volt, de azt gondolom mindenki őrülten szeretett játszani. Akárhányszor végigböngészem a képeket, videókat mindig jó érzés tölt el és büszke vagyok arra amit elértünk. Aztán jött 2007, ahol már elvárás volt a kijutás.

Források: 
https://de.wikipedia.org/wiki/ESL_European_Nations_Championship
http://fifahungary.co.hu/hirek/Elkezdodott_az_ENC_Magyar_sikerrel
http://fifahungary.co.hu/hirek/oriasi_szenzacio_ESLhu
http://fifahungary.co.hu/hirek/Kivertuk_a_romanokat
http://fifahungary.co.hu/hirek/FIFA_VaLOGATOTT__uton_Lipcsebe
http://fifahungary.co.hu/hirek/FIFA_VaLOGATOTT_FANTASZTIKUS
https://www.sk-gaming.com/content/10460-fifa-2006-as-third-enc-game

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gabu.blog.hu/api/trackback/id/tr127700202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabu 2020.04.15. 22:19:53

Románia vs Magyarország [9:11]
F1rE - PoweR 1:2 7:1
Ovvy - Gabu 2:3 2:2
alzz - Adinho 0:3 0:3
Vani - mokosg 1:6 4:0
danY - Redwing 2:1 4:3

Törökország : Magyarország [9:11]
bry : Adinho 1:4 2:4
Killman : Sole 1:2 3:2
MinG : PoweR 3:1 1:4
PlayerEnder : Redwing 3:3 7:0
Rivald1nh0 : mokosg 2:2 2:2

ENC FIFA 06 Relegation // Switzerland vs. Hungary [07:13] // HoRRor - Gabu 1:4 0:1 // StUd1 - Redwing 1:3 0:2 // Janthana - mokosg 4:3 3:2 // miro de niro - Adinho 0:1 0:0 // Dav1D - SopronBoy 2:5 4:1 | ID "4085787")

Offline döntő:

Fulmination 1:0 3:4 KarteKpL 2p for Hungary
mokosg 3:1 3:3 hom3r 3p for Hungary
Adinho 2:1 3:4 belucius 2p for Hungary
Gabu 2:2 2:1 Czester 3p for Hungary
Redwing 3:4 3:1 Pio 2p for Hungary
süti beállítások módosítása